Днес във Враца гостува Джон Тунхайм – федерален окръжен съдия

...
Днес във Враца гостува Джон Тунхайм – федерален окръжен съдия
Коментари Харесай

Съдия от САЩ гостува на районния съд във Враца

Днес във Враца гостува Джон Тунхайм – федерален областен арбитър от Минесота - Съединени американски щати. В града той се срещна с над 20 съдии, прокурори, юристи, следователи и с проверяващи от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца. Заедно с тях организира полемика на тематика „ Наказателният развой – досъдебна фаза, правосъдна фаза, правдивост на процеса “. За участниците в срещата бяха забавни особеностите на наказателния развой в Съединени американски щати. Съдия Тунхайм отговори на многочислените въпроси на аудиторията.
Той има над 24 години стаж като арбитър, в това число отвън Америка и на Балканите. Интересен факт от професионалната му биография е, че е някогашен ръководител на Борда за разглеждане на свидетелствата от убийството на президента Джон Кенеди. Неговото посещение в България е по покана на Българския институт за правни начинания, а уредник на срещата във Враца бе районният съд в града.
Преди гостуването си във Враца, арбитър Тунхайм е изнесъл лекции във Върховния касационен съд, Националния институт на правораздаването и СУ „ Св. Климент Охридски “ – София.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР