Днес във Враца БСП провежда среща за бъдещето на кохезионната

...
Днес във Враца БСП провежда среща за бъдещето на кохезионната
Коментари Харесай

БСП търсят решение на проблемите в Северозапада на голяма дискусия във Враца

Днес във Враца Българска социалистическа партия организира среща за бъдещето на кохезионната политика и развиването на Северозападна България. Основният акцент на срещата, която се организира в Търговско-промишлената палата в града, бе в страната ни да няма небогати райони.
Срещата бе открита от евродепутатът от групата на СиД Петър Курумбашев, който извини отсъствието на водача на левицата Корнелия Нинова от форума, защото трябвало да остане в Народното събрание поради предстоящото гласоподаване на поискана оставмка на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. В дебатите за развиването на страната ни участваха Аурелио Сесилио - началник на направление “България, Хърватия и Словения” в генерална дирекция „ Регионална и урбанистична политика “ на Европейската комисия, Искра Михайлова - ръководител на Комисията по районно развиване в Европейския парламент и Владимир Москов, който е зам.-председател на Българска социалистическа партия. В залата участваха кметове и общински съветници, специалисти по районна политика и представители на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.
Дебатите в залата започнаха с разискването на бъдещето на националната и европейската кохезионна политика, минаха през проблемите в Северозападна България и другите по-бедни райони от страната. Засегнати бяха вероятните решения за излизане от трагичното състояние в района и в каква посока би трябвало да се върви, с цел да се развива страната ни.
„ Трябва да се промени изцяло политиката в Северозападна България и другите небогати райони в страната “, регистрира Владимир Москов. Той добави, че страната ни е направила доста неверни ходове в програмния интервал, като е могла да изиска финансиране за Северозапада, както е направила Германия за най-бедния си район. Правителството ни обаче не се е възползвало от тази опция, която е могла да усъвършенства доста развиването на района. По време на изказването си Москов и Курумбашев дадоха поръчка, че при взимане на ръководството на страната ще се акцентира на развиването на Северозапада. Според тях е доста значимо да имат визия за възраждането на Северозапада след ръководството на ГЕРБ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР