Днес във Ватикана е аудиенцията на министър-председателя Бойко Борисов и

...
Днес във Ватикана е аудиенцията на министър-председателя Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се среща с папа Франциск във Ватикана

Днес във Ватикана е аудиенцията на министър-председателя Бойко Борисов и водената от него публична българска делегация при Негово светейшество папа Франциск.

Българската делегация е подготвила три подаръка за главата на Римокатолическата черква.

Това са копие на неповторимото четвероевангелие на Иван Александър, картина на художника Павел Митков и 33 маслодайни рози от Казанлъшко. Евангелието е направено през 1355 година Картината на Митков е изображение на Св. Иван Рилски пред пещерата му. А маслодайните рози ще бъдат засадени в Рим.

Българската делегация е в Италия още от през вчерашния ден. За първи път в историята на връзките на двете страни министър председателите на България и на Република Македония - Бойко Борисов и Зоран Заев с водените от тях публични делегации бяха дружно нощес на формалния банкет в българското посолство.

Малко по-рано през на 24 май отново дружно сервираха венци пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в градината на посолството. Тогава и Борисов стартира концепцията София и Скопие да имат общи дипломатически представителства в страните, където задача има единствено едната от двете.

Веднага след българската делегация на визита при папата ще влезе и македонската./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР