Днес във Варна започва ваксинирането срещу COVID-19 на заетите в

...
Днес във Варна започва ваксинирането срещу COVID-19 на заетите в
Коментари Харесай

Започва ваксинирането на туристическия бранш във Варна

Днес във Варна стартира имунизирането против COVID-19 на заетите в областта на туризма. Специално за тях е заделено несъмнено количество от препарата на " Пфайзер ".

На този стадий предпочитание да се ваксинират са декларирали към 40 на 100 от хората в сектора. Днес първи ще бъдат имунизирани работещите в един от огромните хотели в курорта “Златни пясъци”.

Очаква се в имунизационния кабинет на районната здравна ревизия във Варна да стартират да идват първите работещи в туристическия отрасъл, които желаят да се ваксинират. Това са близо 80 души непрекъснат личен състав на един от хотелите в курорта " Златни пясъци " край Варна, който ще работи за Великденските празници. Ваксини има задоволително, в допълнение ще бъдат получени през май, само че се оказва, че няма кой да бъде имунизиран.

" Все още в хотелиерския и ресторантьорския бизнес не е нает задоволително личен състав. През месец май нормално във Варна тече един развой на набиране на личен състав, само че по този начин или другояче ние сме подготвени, с цел да откликнем на желанието за слагане на ваксини ", изясни основният секретар на РЗИ-Варна Цеца Янкова.

Ваксинирането ще се ивършва поетапно. На този стадий са декларирали предпочитание 150 индивида. Хората ще могат да се имунизират с изключение на в РЗИ и във краткотрайните имунизационни кабинети, които са разкрити на територията на региона.

" В момента разполагаме със 7000 дози комирнати, също по този начин разполагаме с ваксини на " Астра Зенека ", на " Модерна ", по този начин ме лицата ще могат да създадат своя избор. Осигурили сме задоволително ваксини и за персоналните лекари ", сподели още Янкова.

Стоян Маринов от Варненската туристическа камара съобщи, че се чака скоро да стартира наемането на личен състав. Очаква се също в скоро време да стартират да имунизират интензивно своя личен състав.

" Създадена е организация, остава мениджърите и притежателите да убедят своите хора оптимално бързо да дойдат и да създадат това нещо, тъй като не са задоволителни единствено ясните правила за влизане в България. Ние би трябвало да потвърдим, че сме сигурна дестинация, а това става с висок % на имунизиране и дребен брой на инфектирани ", разяснява Маринов.

Репортер: Петя Иванова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР