Днес във Върховната Рада на Украйна беше гласувано Постановление за

...
Днес във Върховната Рада на Украйна беше гласувано Постановление за
Коментари Харесай

МВнР: 74 000 българи бяха обединени в нов административен район в Украйна

Днес във Върховната Рада на Украйна беше гласувано Постановление за основаването на нови региони в Украйна. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).
 
Отбелязваме с признателност към украинските управляващи, че Болградският регион освен е непокътнат като независима териториална единица с административен център град Болград , само че към него са добавени още Тарутинския и Арцизкия регион, в които има преобладаваща българска общественост. В новия единен Болградски регион ще живеят близо 74 хиляди българи, като по този метод най-голямата българска общественост в Украйна ще бъде обединена в обща административна единица, състояща се от 10 общини.

 
Гласуването на Постановлението е дефинитивно и с него приключва процесът на образуване на регионите в Украйна.
 
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева благодари на своя украински сътрудник Дмитро Кулеба, на държавното управление, на украинските депутати и на президента Зеленски за поддръжката за запазването на правата на българската общественост в Украйна.

Премиерът Борисов също благодари на украинската страна в лицето на президента им Володимир Зеленски, че е защитил интереса и правата на българската диаспора там. 
   
Благодаря на моя другар, президента на Украйна Володимир Зеленський, за изпълнените обещания за отбрана на правата на...
Публикувахте от в 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР