Днес във Видин стартира Поход срещу диабета. Кампанията срещу заболяването

...
Днес във Видин стартира Поход срещу диабета. Кампанията срещу заболяването
Коментари Харесай

Международен поход срещу диабета стартира от Видин

Днес във Видин започва Поход против диабета. Кампанията против болестта ще се реализира по суша, въздух и вода. Инициативата е първа по рода си у нас и има интернационално присъединяване. Подкрепят я неправителствени организация от България и Румъния. Целта на тази акция е да се съберат средства за закупуването на датчици и трансмитери за премерване на кръвната захар и да се покаже надзор и реализиране на условно здраве. Цената на един стартов пакет е 350 лева, а сумата е непостижима за Националната здравна каса, съобщи Мартин Петров, Президент на Лайънс клуб Видин. Той даде настоящи данни за болестта в страната и заяви,че през днешния ден в България над 2000 деца се борят против диабета.
Събитието се провежда от Лайънс клуб Видин, неговите клубове в страната ни, със съдействието на Община Видин и в партньорство с всички общини в границите на определения маршрут от България и Румъния. Проявата бе открита от заместник-кмета на Община Видин инж.Цветан Асенов:
“Щастлив съм, че нашият хубав град е хазаин на тази огромна благородна идея. Нека обединим старания и помогнем на повече деца в битката против Диабет вид 1 и осигурим успокоение и пълностоен живот за страдащите от него”, сподели в приветствието си инж. Асенов.
Стартът на похода бе даден тази заран от Телеграф капия в Крайдунавския парк. Архимандрит Исаак отслужи водосвет за здраве. Участниците ще пътуват с мотори, колела, моторни лодки и канута. Маршрутът на похода по вода е по течението на река Дунав - от Видин до Силистра и назад през територията на Румъния. По суша участниците ще би трябвало да преминат от Видин до Русе през Турну Мъгуреле до Калафат и ще се върнат във Видин на 6 април.
На откриването участваха заместник-кметът по филантропични действия Венци Пасков и началникът на Регионално ръководство на образованието - Видин Веселка Асенова, доста съидейници и жители.Всеки искащ можеше да подкрепи акцията, като си закупи тениска или яке с логото на похода, да вземат участие в лотария, а най-голямата атракция на вечерта бе привързано издигане с въздушен балон.
В програмата за празничното пткриване участваха мажоретният състав на СУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Градският духов оркестър, Ансамбълът за национални песни и танци “Дунав”и самодейни сформира от читалища в Община Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР