Днес във Франция е ден на национален траур по повод

...
Днес във Франция е ден на национален траур по повод
Коментари Харесай

Национален траур във Франция по повод кончината на Жак Ширак

Днес във Франция е ден на народен печал във връзка кончината на някогашния президент Жак Ширак. На траурните церемонии се чака да участват доста задгранични някогашни и сегашни ръководители.

Цяла нощ вратите на Дома на инвалидите в Париж останаха отворени, с цел да могат повече хора да се сбогуват с Жак Ширак. Бившият президент на Франция умря в четвъртък на 86-годишна възраст.

За осми път в историята на Петата република е разгласен ден на народен печал.

Тази заран е планувана закрита фамилна гала в Дома на инвалидите, а на обяд в църквата " Сен Сюлпис " ще се състои възпоменателно свещенодействие. На него ще участват президентът Еманюел Макрон и близо 80 задгранични представители - сегашни държавни и държавни ръководители, някогашни държавници от времето на Ширак, членове на кралски фамилии.

Лидерът на Националния фронт Марин льо Пен обаче няма да отиде, тъй като фамилията на Ширак изрази по-рано възражения по отношение на наличието ѝ.

Жак Ширак ще бъде заровен в централна част на гробището Монпарнас. В 15 ч локално време паметта му ще бъде почета с минута безмълвие в администрациите и учебните заведения на Франция.
 Французите се сбогуват с Жак Ширак Французите се сбогуват с Жак Ширак
Французите се простят с президента Жак Ширак, който умря в четвъртък на 86-годишна възраст.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР