Днес във Фестивален и конгресен център - Варна се състоя

...
Днес във Фестивален и конгресен център - Варна се състоя
Коментари Харесай

Връчиха дипломите на магистър-фармацевти от Випуск 2018 на Факултета по фармация

Днес във Фестивален и конгресен център - Варна се състоя тържествена гала по промотиране на 63 магистър-фармацевти от Випуск 2018 на Факултета по фармация към МУ-Варна.

С отличен триумф висшето си обучение приключват шестима абитуриенти. С цялостно отличие е дипломира маг. фарм. Галя Атанасова, което бе удостоена с най-високото отличие на Факултета по фармация " Златен Гален ". Наградата се връчва за трети път в историята на факултета. Тя получи също и парична премия и грамота от ректора на университета проф. доктор Красимир Иванов, както и парична премия от кмета на град Варна, господин Иван Портних. Всички отличници също получиха награди от ректора на МУ-Варна и от Български фармацевтичен съюз.

В словото си проф. доктор Красимир Иванов се обърна към младите фармацевти с думите: 

" Убеден съм, че не след дълго, всички Вие ще сте намерили верния път в живота и ще сте се осъществили като експерти в своите области. Днес Вие получавате своите дипломи от най-хубавата школа, потвърдила се във времето със своята 57 годишна история и с челните си позиции измежду български и европейски университети. “

Младите експерти поставиха клетвата на фармацевта, повтаряйки словата след декана на факултета проф. Диана Иванова. За дейна студентска активност през годините на образование и високи заслуги за одобряване на положителното име и авторитет на университета бяха връчени плакет и грамота на магистър-фармацевтите Станислав Кочев, Станислава Стойчева и Магдалена Пешева.

Музикален привет към абитуриентите и техните родители насочиха прелестните девойки Моника Парушева и Лилия Николова от дует " Мелисима “.

Сред формалните гости на събитието бяха Народният представител в 44-тото национално заседание проф. доктор Анелия Клисарова, ръководителят на комисия " Здравеопазване " на Община Варна доцент Антоанета Цветкова, ръководителят на Регионална фармацевтична гилдия – Варна маг.-фарм. Рада Пехливанова, маг. фарм. Богдан Кирилов - изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по медикаментите, както и многоуважаемите членове на съвета на настоятелите към МУ-Варна, шефове на лечебни заведения и здравни институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР