Днес варненските общински съветници се обединиха около решението общинската специализирана

...
Днес варненските общински съветници се обединиха около решението общинската специализирана
Коментари Харесай

Медицинският университет във Варна ще поеме управлението на очната болница

Днес варненските общински съветници се сплотиха към решението общинската профилирана болница по очни заболявания във Варна да премине под ръководството на Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “. Бъдещето на болничното заведение бе обсъждано на няколко съвещания, само че до в този момент нямаше дефинитивно решение.
Местните депутати изрекоха мнение, че по този метод лечебното заведение ще се развие в позитивна посока. Според тях Медицинският университет има кадрови, теоретичен, финансов и софтуерен капацитет да развие лечебното заведение, което 100% благосъстоятелност на Община Варна
Проф. доктор Радослав Радев, представител на Медицинския университет участва на съвещанието на общинските съветници и изрази благодарността си към тях:
„ Благодаря за взетото решение, което за мен е в десетката. Специализираната болница по очни заболявания има капацитета да се трансформира в първокласен център освен за Варна, само че и за цяла Източна България. Подобна болница няма нито в Шумен, нито в Добрич, нито в Бургас. Когато просвета, умения и опит се съчетаят, триумфите са налице. "
Медицинския университет като предстоящ шеф на СБОБАЛ - Варна ще има право избира и освобождава шефа и контрольора след приемане на годишния финансов отчет; избира и освобождава шефа и контрольора на сдружението и дефинира възнаграждението им, съгласно настоящото законодателство; взема решения за придобиване и предписание с недвижими парцели и с вещни права върху тях, след авансово позволение на притежателя, както и да взема решения за сключването на контракти за публично-частно партньорство, само че още веднъж след позволение на Община Варна.
Окончателното решение за прехвърлянете на управлението на Очна болница- Варна на Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ би трябвало да се вземе на седващата сесия на Общинския съвет. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР