Днес валежите ще продължат и вече навсякъде ще са от

...
Днес валежите ще продължат и вече навсякъде ще са от
Коментари Харесай

Предстои студена и снежна неделя

Днес преваляванията ще продължат и към този момент на всички места ще са от сняг. По-значителни ще бъдат в Западна България. Ще се образува снежна завивка. Ще духа до сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София – към минус 1°.

Това заяви дежурният синоптик Георги Цеков към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - краткотрайно ще се увеличи.

През нощта, с прекосяването на средиземноморски циклон през Гърция и Егейско към Черно море, преваляванията у нас ще се усилят и ситуацията още ще се усложни. Над Черноморието ще е облачно с превалявания, като последователно съвсем на всички места дъждът ще премине в сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха сред минус 1° и 3°.

Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с наклонност на увеличаване, съобщи Фокус.

Над планините ще e облачно със снеговалежи. Ще духа мощен вятър - в ниските елементи последователно ще се ориентира от изток-югозиток, а по билата ще е от югозапад. Ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 7°, а на 2000 метра – към минус 10°.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР