Днес валежите ще обхванат цялата страна, а на отделни места

...
Днес валежите ще обхванат цялата страна, а на отделни места
Коментари Харесай

Гергьовден носи дъжд в цялата страна

Днес преваляванията ще обзет цялата страна, а на обособени места ще са съпроводени с гръмотевици. Около обяд от северозапад преваляванията ще стартират да стопират и облачността да се раздира и понижава. Най-късно преваляванията ще спрат в крайните североизточни и югоизточни региони. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина и мощен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са от 7° до 12°, оптималните – сред 14° и 19°. Атмосферното налягане постепенно ще се покачва и ще е близо до междинното за месеца.

По Черноморието облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от дъжд, а над 1700 метра – от сняг. Ще духа мощен, по високите и открити елементи до плевел вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра – към 9°, на 2000 метра - към 2°.

В четвъртък ще остане прохладно и относително хладно, по-често най-вече облачно, само че съвсем без превалявания. В петък вятърът ще отслабне. В източните региони са вероятни изолирани валежи. В събота вероятността за превалявания доста понижава, ще има и повече слънчеви часове. Вятърът ще придобие южна съставния елемент и ще стартира стопляне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР