Днес валежите постепенно ще спрат, а облачността ще се разкъсва.

...
Днес валежите постепенно ще спрат, а облачността ще се разкъсва.
Коментари Харесай

Валежите спират, но остава оранжев код в 6 области

Днес преваляванията последователно ще спрат, а облачността ще се раздира. Най-късно, към края на деня, ще спре да вали в североизточните региони от страната. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максимални температури в множеството места - сред 11° и 16°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания, основно по северното крайбрежие. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимални температури - от 13° до 15°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че денем ще отслабва.

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Снеговалежите ще стопират, а облачността над масивите от Западна България ще се раздра. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

Въпреки това оранжев код за значителни превалявания и мощен вятър ще остане в действие за 6 области на страната, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)към Българска академия на науките. Кодът е в действие за областите Русе, Разград, Шумен, Варна, Силистра и Добрич. Там преваляванията ще продължат, по-интензивни и обилни по количество ще са през нощта и първата половина от деня. Количества за денонощието ще бъдат сред 35 и 50 л/кв.м. Времето ще бъде доста прохладно - ще духа мощен и плевел северозападен вятър с пориви до 22-24 м/с.

За областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище е в действие жълт код за значителни превалявания, а количеството им за денонощие е 20-25 л/кв.м.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас. В тези области през първата половина на деня ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър - пулсации до 22-24 м/с.

Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР