Днес в зала Раковски се проведе контролно на национален отбор

...
Днес в зала Раковски се проведе контролно на национален отбор
Коментари Харесай

Илиана Раева: На Световното няма да се рискува

Днес в зала " Раковски " се организира контролно на народен тим - дами (индивидуално). Своите композиции демонстрираха Боряна Калейн, Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и за оглед на новите си композиции се явиха и трите по-малки гимнастички в тима Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова. Какво тъкмо ще бъде разпределението на уредите за шампионата ще стане ясно, откакто бъде изработен разбор и най-много ще зависи от моментното положение на Боряна Калейн, Невяна Владинова и Катрин Тасева. Ансамбълът ни към този момент има квота за Игрите през 2020.
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше безапелационна, че “няма да се рискува” на Световното състезание през септември в Баку, Азербайджан, с оглед главната цел – продобиване на две квоти в самостоятелната конкуренция за Олимпиадата в Токио.
“Много съм удовлетворена и от трите девойки. Подготовката на Катрин Тасева върви малко по-назад, с две седмици. Нейната отмора беше по-късно поради Европейските игри. Катрин не направи на контролното в някои съчетания компликациите от Д1/2. Все още подготовката на Катрин догонва тази на Боряна и Невяна, само че съм удовлетворена и от трите. Максимална форма търсим септември на Световното състезание. Доволна съм и от Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова. Момичетата упражняват много”, показа Илиана Раева.
“Очаквам на Световното да покажат какво могат, тъй като и трите (Боряна Калейн, Невяна Владинова и Катрин Тасева) са в осмицата в многобоя през целия сезон. Те се постановиха като елитни гимнастички, всички печелят медали. Очаквам постоянна игра. Никакъв риск няма да поемаме и ще отидем да се борим за две квоти.”
С ново комбиниране на бухалки е Боряна Калейн. Катрин Тасева сподели пред родна аудитория и своята изменена лента. На Европейските игри в Минск тя взе участие с нова музика на това комбиниране като размени Лейди Гага от кино лентата „ Роди се звезда” с ритми на ливанска музикантка, само че през днешния ден родните почитатели видяха новото осъществяване онлайн. Боряна направи блестяща игра на обръч и получи оценка от 23.750 т, само че на топка, бухалки и лента позволи груби неточности. Катрин Тасева през днешния ден позволи неточности на топка и бухалки, а Невяна на бухалки.

“Не е рисковано да има нови композиции. Преди една седмица получихме още веднъж писмо от ФИГ, още веднъж има нови неща, които би трябвало да променяме, един месец преди Световното състезание, което е цялостен парадокс, само че това важи за всички. Няма да се оплакваме. Много комплицирани бухалки, най-сложните в света. Днес направи неточност, ще забележим по какъв начин ще се възприемат. Същото е с Катрин на лента, както и Неви. Има промени в съчетанията, само че не са направени, с цел да рискуваме. До последно ще следим тяхното положение, физическо и психическо и ще преценим по какъв начин ще пуснем съчетанията. Те ще играят три пъти. Ние гоним класиране и в Топ 12, тъй като първите четири изигравания с изключение на за отборна купа и финали, ще бъдат разграничени девойките на две групи – първи 12 и втори 12. Това е спорт, в който съдиите имат крайната дума. Знаете какво значи потоци, ние гоним влизане в първите 12. Предстои доста тежко съревнование. Много разясняваме, доста проучваме. Все отново е съревнование, значимото е, че дават всичко от себе си.”

“Ансамбълът тренира доста съществено, и там има промени на обръчи и бухалки. Много съществени оценки имаме”, разяснява Раева, която посочи, че през идната седмица ансамбълът също ще взе участие в контролно съревнование. “Следим цялата година развиването на трите ни състезателки. Целият Управителен съвет, треньорското управление, безапелационни са и трите девойки, че ние няма да рискуваме. Всичко зависи от това, към последната дата, кой в какво положение се намира. Нямаме съществени недоволства и контузии, да блъскам на дърво”, показа Раева.
“Петя Борисова направи интервенция, тя се готвеше да взе участие за друга страна и нямахме право да я пускаме на надпревари в България. Тя беше разговаряла с Бранимира Маркова, с Весела Димитрова и нейното предпочитание е да се готви за идващия отбор. Мисля, че направи добър избор, работи с втория състав на Весела”, приключи Илиана Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР