Днес в цяла Западна България отново е обявен предупредителен код

...
Днес в цяла Западна България отново е обявен предупредителен код
Коментари Харесай

Дъждовен петък с жълт код за бури в Западна България

Днес в цяла Западна България още веднъж е разгласен сигнален код за къси, само че мощни валежи, гръмотевични стихии и градушки. Жълтият код е за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София и Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и  Кърджали.

Преди обяд в източните региони ще е най-вече слънчево, само че след обяд тук-там ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са от 25-28 градуса в Западна България до 33-35 в Североизточна България, в София - 25.

По Черноморието ще е най-вече слънчево с краткотрайни заоблачавания. След обяд на обособени места на юг ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 23 до 27 градуса, на морската вода - 23-25 градуса.

В планините ще е най-вече облачно с краткотрайни краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18, на 2000 метра - към 11 градуса.

Продължителността на деня е 15 ч. и 18 мин.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

През почивните дни и в понеделник времето ще остане неустойчиво. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. Температурите едва ще се намалят.

Във вторник и сряда преваляванията сензитивно ще намалеят, ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще се покачат. В четвъртък още веднъж в югозападната половина от страната на доста места ще превали и прегърми. Вятърът ще е източен, в Източна България - сдържан. Дневните температури ще са малко по-ниски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР