Днес в цяла Турция и в т.нар. Севернокипърската турска република

...
Днес в цяла Турция и в т.нар. Севернокипърската турска република
Коментари Харесай

Учения за действие при земетресение организират в цяла Турция

Днес в цяла Турция и в така наречен Севернокипърската турска република ще бъдат проведени учения за деяние при земетресение, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер, цитира Българска телеграфна агенция.

Учението ще стартира в 18.57 ч. локално време (17.57 ч. българско).

На мобилните телефони ще бъдат изпратени есемеси, а от високоговорителите на общините и джамиите ще бъдат правени известия.

Предупреждения ще бъдат предавани също по телевизионните канали и радиопрограмите на държавната радиотелевизионна корпорация TRT.

Председателят на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD) Юнус Сезер съобщи, че сходно обучение се организира за първи път.

Учението е планувано от министерството на вътрешните работи и AFAD във връзка 23-тата годишнина от земетресението в град Дюздже през 1999 година Целта е да се увеличи осведомеността за реагиране при земетресение.

Земният трус в Дюздже, окръг Болу, продължи към 30 секунди, лиши живота на 845 души и нарани десетки други.

Председателят на AFAD Сезер съобщи, че сирените няма да бъдат задействани, с цел да не се основават боязън и суматоха.

Семействата, студентите в общежитията, жителите на общежития на публични институции и организации, както и работещите в промишлени предприятия, свързани с комерсиалните и промишлените камари, ще бъдат насърчени да вземат участие в учението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР