Днес в цял свят се очаква голяма Климатична стачка на

...
Днес в цял свят се очаква голяма Климатична стачка на
Коментари Харесай

България се включва с три събития в Глобалната климатична стачка днес

Днес в целия свят се чака огромна " Климатична стачка " на деятелите, изискващи съществени политически задължения в битката с последствията от климатичните промени. Тя е част от световната самодейност инициатива " Fridays for Future " ( " Петъци за бъдеще " ) на училищен протест на учебното заведение в петък с апел за повече дейности от взимащите решения и бизнеса за отбрана от измененията в климата.

За България три събития се провеждат от националните координатори на " Петъци за бъдеще ". В София ще има шествие, тръгващо в 18 часа от Националния замък на културата. Във Варна началото на шествието ще бъде обещано в 18:30 на входа на Морска градина. В Самоков хората се събират на площад " Захари Зограф " в 17:00 часа.

Това е третото световно координирано събитие, което е част от ученическата и студентска самодейност " Fridays for Future " ( " Петъци за бъдеще " ), стартирана от персоналния митинг на Грета Тунберг в Швеция (повече тук). В самодейността през последната година ежеседмично се включват хиляди души допълнително от 1600 града в над 100 страни.

От Сидни до Брюксел и от Берлин до Хага и Лондон, хиляди възпитаници и гимназисти откликват на нейния ежеседмичен апел за стачка в отбрана на климата, като излизат на улиците с лозунги, призоваващи " да " спасим нашето бъдеще ".

В митингите този петък няма да вземат участие единствено възпитаници. Ще се включат хиляди офиси на компании в целия свят, чиито чиновници ще изоставен работните си места в символ на митинг против бездействието в битката с световното стопляне. Световната самодейност събира съидейници онлайн, като всеки, който има предпочитание да се включи в своята страна, може да откри най-близкото събитие тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР