Днес в страната ни се чества Денят на българската община,

...
Днес в страната ни се чества Денят на българската община,
Коментари Харесай

Ден на отворените врати и ролева игра се състояха в Община Тетевен по случай Деня на българската община

Днес в страната ни се празнува Денят на българската община, а по този мотив в постройката на Община Тетевен се организира Ден на отворените порти. Участие взеха учениците от локалните учебни заведения - Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги, СУ „ Георги Бенковски “ и НПГГСД „ Сава Младенов “, а обиколката приключи с ролева игра на тематика: „ Оперативка на Общинския спешен щаб, по отношение на злополучие от наводняване на територията на община Тетевен “.
Преди да стартира същинската част и учениците да заемат основните длъжности в общинска администрация, секретарят на Общината - Цветелина Стоянова, ги срещна с дейностите на всеки един отдел, като влизаха от стая в стая, с цел да добият действителна визия за работния развой.
 Община Тетевен предизвиква концепциите и партньорството с младежите Община Тетевен предизвиква концепциите и партньорството с младежите
На 28.09.2020 година в Тетевен се организира среща сред представители на Община Тетевен и възпитаници от трите гимназии в града. Срещата се състо...
След това всички възпитаници се събраха в кабинета на кмета, където доктор Мадлена Бояджиева ги приветства и срещна с историята на празника, от кой момент се празнува и какво е задачата на неговото образуване. Тя показа в резюме в какво се състои работата на администрацията, какви са отговорностите и компликациите, като акцентира че локалната власт е най-близо до хората, което я трансформира в едно предизвикателство и навреме нелека задача за решаването на разнообразни проблеми и проблеми на хората.
В ролевата игра на учениците влязоха в функциите на кмет, зам.-кмет, секретар, шеф на Специализирана администрация и така нататък Бе им сложена действителна обстановка, посредством която да се допрян до всекидневието и работата на съответните длъжности. По време на полемиката, те предложиха своите решения и ограничения за справяне с казуса, като се убедиха, че тези постове изискват притежаването на голям брой качества и опит.
На тази дата - 12 октомври 1882 година, Княжество България приема Закон за общините и градското ръководство, който слага основите на активността на локалните и държавни управляващи, а през 1998 година Националното съдружие на общините вкарва традицията денят да се отбелязва публично.
 
 В Тетевен се организира футболен шампионат за деца В Тетевен се организира футболен шампионат за деца
На 22 септември в гр. Тетевен се организира шампионат по футбол по стратегия „ Футболни звезди на БФС “ за деца, родени 2007-2008 година...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР