Днес в столицата се проведе протест срещу ограниченията, наложени за

...
Днес в столицата се проведе протест срещу ограниченията, наложени за
Коментари Харесай

ОБЗОР: Протест срещу зелените сертификати в столицата, бум на COVID в местната власт

Днес в столицата се организира митинг против рестриктивните мерки, наложени за битка с Коронавирус рецесията. Хиляди се събраха пред постройката на Народното събрание, с цел да желаят отпадане на зелените документи и рестрикциите. Протестът бе иницииран от политическа партия „ Възраждане “. Костадин Костадинов обаче не присъстваше на митинга, тъй като сега е под карантина.

В началото митингът бе кротичък, само че макар засиленото полицейски наличие се стигна до вълнения, откакто протестиращи пробваха да нахлуят в постройката на Народно събрание. Стигна се до два ареста и 9 ранени служители на реда.

По късно митингът се реалокира пред постройката на министерството на опазването на здравето, където представители на „ Възраждане “ разговаряха с министър Сербезова. Дебатът им обаче не беляза необикновен съумях.

На фона на събитията от деня, заболеваемостта от Коронавирус в страната се разраства. Днес стана ясно, че 17 души в Община Пловдив са позитивни за вируса. От началото на пандемията не е имало толкоз доста инфектирани едновременно. По тази причина локалното ръководство ще премине в онлайн работен режим до края март.

7 062 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през последното денонощие/ 73,73% от новите случаи, потвърдени за миналите 24 часа, са на лица, които не са имунизирани.

Няколко области в страната към този момент влезнаха в тъмнолилавата зона и вкараха по строги ограничения. Рестрикции имаше и в област Смолян, където не разрешиха визитата на нощни клубове. Това, от своя страна, провокира бурната реакция на бизнеса:

Община Пловдив пусна социална поръчка за 7,2 млн. лв. без Данък добавена стойност за строителството на нова постройка на ОУ „ Княз Александър I”. Школото ще се обитава в двора на Хуманитарната гимназия, в която сега се образоват децата от главното учебно заведение.

Кметът Здравко Димитров реагира остро против шефа на НИНКН арх. Петър Петров поради продължаващото напрежение за Небет тепе. Зико за следващ път сподели, че още няма нищо в Община Пловдив като забележки, а по този метод изпълнителите и администрацията не могат да създадат корекциите.

Официално съглашение за партньорство подписаха притежателите на четири частни галерии и шефът на общинския инситут „ Старинен Пловдив” Елена Кантарева- Дечева. С него те дефинират другите форми на партньорство за да се разпространява изкуството и да се усили броят на посетителите.

Близо 28 хиляди души са отседнали в Пловдив и региона за месец ноември и са осъществили общо 56 хиляди нощувки. Чужденците избрали обект в Пловдив за своя последна дестинация са към 4000, като те са прекарали близо 10 хиляди нощувки. Те избират надалеч по-луксозен престой, което проличава и от изборът им - близо 70% от техните нощувки са били в стаи в хотели с 4 и 5 звезди.

Депутати от „ Продължаваме промяната” предизвикват приемна в Областна администрация – Пловдив от името на Комисията по районно развиване, благоустройство и локално самоуправление към Народното събрание. На днешното съвещание на комисията Иван Тотев от ГЕРБ и депутати от Има Такъв Народ зададоха въпроси на Ананиев в качеството си на какъв прави въпросната приемна. Ето по какъв начин се разви казусът:

Поредният пловдивчанин попадна в клопката на подправено позитивните мил чекове. Този път 22-годишният мъж е станал жертва на Drug Check 5000, който е отчел позитивна проба за амфетамин. Ето какво се оказало обаче след това:

36-годишен турски жител предложи рушвет на служители на реда, само че вместо да му се размине глобата се озова пред съда. Той е упрекнат, че на 27 февруари в Пловдив, е дал рушвет – 200 лв. в брой, на двама полицейски чиновници, да не смъкват регистрационните табели на колата му, тъй като кара без брошура. Днес той се изправи пред Темида:

НАП-Пловдив още веднъж извърши описите си с обекти, хванати с нарушавания по закона за налог добавена стойност. Агентите на приходната организация не престават с акциите си под тепетата. И през последния регистриран интервал бяха засечени не дребен брой обекти, които по един или различен метод са направили нарушавания.

4-годишната Виолета Джамбазова, която страда от нападателен мозъчен израстък, продължава лечението си и още веднъж се нуждае от помощта ни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР