Днес в Столичния общински съвет, докато под прозорците на Общината

...
Днес в Столичния общински съвет, докато под прозорците на Общината
Коментари Харесай

БСП категорично отхвърли предоставяне на 600 000 лв. на частна фирма в Столична община

Днес в Столичния общински съвет, до момента в който под прозорците на Общината протестиращите желаят да сложат завършек на корумпираното ръководство на ГЕРБ и да трансформират един път и вечно мафиотския модел на ръководство на страната, ръководещите от ГЕРБ дружно с присъдружната им Вътрешна македонска революционна организация взеха следващото лобистко решение в ущърб на жителите на София. На съвещанието на Столичния общински съвет беше направено следващото " усъвършенстване " на транспортната скица на всеобщия градски превоз. Всъщност обаче става въпрос за съществено утежняване на транспортното обслужване в редица квартали и за закриване на нощния превоз на европейска столица. За сметка на това обаче се дават спомагателни 600 000 лв. на година на частен транспортьор, който към момента стопанисва 16 линии от градския превоз против 135 млн. лв..

Българска социалистическа партия от дълго време, на всички свои конгреси и във всички свои решения, се разгласи против безразборното и лобистко отдаване на концесии на държавно и общинско имущество и действия в интерес на частни оператори. Пускането на две обособени линии по направлението на рейсове 21 и 22 за Войняговци и Подгумер демонстрира двоен стандарт при решаването на ориста на другите линии в София. От самия отчет на вносителите на тази точка излиза наяве, че други региони в града имат надалеч по-голяма потребност от повишение на качеството на превоза, само че явно ГЕРБ взеха следващото голословно и лобистко решение. Всъщност процедурата по стартирането на тези линии е порочна през цялото време на сключване на контракта с компанията транспортьор. Сега договорът с нея остава неизменен, само че въпросът е същите ли са линиите и рейсовете като оповестените в първичната социална поръчка.
От Българска социалистическа партия призоваваме всички общински съветници да не поддържат повече порочните и лобистки практики на Столичната община. Българска социалистическа партия е била изрично срещу концесионирането както в комисиите, по този начин и в Столичния общински съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР