Днес в специализирания съд се очаква да се яви основният

...
Днес в специализирания съд се очаква да се яви основният
Коментари Харесай

Разпитват първия свидетел по „Делото КТБ“ Бисер Лазов

Днес в профилирания съд се чака да се яви главният очевидец на прокуратурата по „ Делото КТБ “ Бисер Лазов. Заседанието е планувано за 10 часа, а главният въпрос е дали ще се яви Лазов.
Предишните две съвещания се провалиха, тъй като четирима от очевидците не се появиха в правосъдната зала. По искане на отбраната първите разпитвани трябваше да бъдат Николай Орешаров, Валери Карадачки, Теодора Танева и Емил Галов. Въпреки огромните старания, няколко пъти бе изменен закона даже, делото към момента не може да стартира създание тъй като очевидците не се явяват. Най-важният въпрос е дали ще се яви Лазов.

Липсата,не на един, а на четирима очевидци разгневи арбитър Вирджиния Петрова и тя се разпореди в залата да бъде свикан Бисер Лазов. От юни 2014 година, когато беше затворена Корпоративна комерсиална банка Лазов е разпитван над 30 пъти единствено по това дело. По негови показания има над 50 производства. 7 души, също очевидци по това каузи, са в ареста от месеци, още веднъж по показания и занесени материали от Лазов.

Въпреки размера на материалите и показанията, арбитър Петрова насрочи единствено един ден през този месец, в който да се стартира с чуването и отговорите на въпроси от Бисер Лазов.

Припомняме, че по заведеното от Цветан Василев дело за клюка против Лазов и негови доверени хора той и доближените му неведнъж не бяха откривани и нито един път не се явиха в съда. Както знаете делото бе прекъснато по отминалост, откакто месеци наред профилираният съд не даде поисканите материали, намиращи се в досиетата на „ Делото КТБ “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР