Днес в Специализирания наказателен съд ще се проведе поредно заседание

...
Днес в Специализирания наказателен съд ще се проведе поредно заседание
Коментари Харесай

Спецсъдът ще заседава за продажбата на „Царските конюшни”

Днес в Специализирания углавен съд ще се организира следващо съвещание по делото за „ Царските конюшни”. Процесът е против регионалния шеф на Софийска област Веселин Пенев и лицензирания оценител на държавните парцели Юлия Цекова.

Веселин Пенев дава отговор за две закононарушения. Първото е за умишлена занемареност – за това, че като длъжностно лице, в изискванията на продължавано закононарушения (с две деяния) не положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество (престъпление по член 219, алинея 3 от НК). За бюджетни средства на Софийска област и на Българската страна в размер на общо 118 439,20 лв., както и за държавен парцел, вследствие на което са настъпили обилни вреди. Второто обвиняване на Пенев е за това, че като длъжностно лице умишлено сключил три неизгодни покупко-продажби от името и за сметка на страната. Чрез транслация на притежаваната от страната част от собствеността на Царските конюшни в интерес на частна компания, а не посредством отделяне на действителен дял със статут на частна държавна благосъстоятелност, продал държавната част от недвижимите парцели по занижени цени – за сумата от общо 658 870 лева без Данък добавена стойност, при обща пазарна стойност към същата дата в размер на 10 989 000. От дейностите му са произлезли вреди за републиканския бюджет в размер на 10 330 130 лева

Юлия Цекова е упрекната за това, че в качеството си на лицензиран оценител, дала погрешни оценки и изводи за установяване пазарната стойност на три недвижими парцела в центъра на София – частна държавна благосъстоятелност, предоставени й от регионалния шеф на област София. От това произтекла вреда за Българската страна в размер на 10 330 130 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР