Днес в Специализирания наказателен съд днес започва делото срещу отстранената

...
Днес в Специализирания наказателен съд днес започва делото срещу отстранената
Коментари Харесай

Започва делото за корупция срещу отстранената кметица на „Младост“

Днес в Специализирания углавен съд през днешния ден стартира делото против отстранената кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева, някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров. Тримата са съд по обвиняване, че са изнудвали строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да бъде придвижена преписката му за позволение за градеж в квартала.

След като на предходното правосъдно съвещание съдът реши, че в обвинителният акт не са позволени основни процесуални нарушавания през днешния ден заключителната му част би трябвало да бъде прочетена в правосъдната зала. В него се разказва в детайли по какъв начин е взето решението за изнудването на Ваклин. Инициатор била Иванчева, пособия ѝ Петрова, а Дюлгеров предложил да е медиатор в контактите със строителния бизнесмен. Първоначалната обсъждана сума била 250 000 лв., само че откакто станало ясно, че Ваклин има интерес и към други терени в Младост, била удвоена, написа в обвинителния акт. Той разказва по какъв начин се договаряли мястото и методът на предаване на първата вноска от подкупа - 70-те хиляди лв., който бяха желание у тримата подсъдими при показните им арести на 17 април.

От обвинителния акт излиза наяве, че бял бележник на Десислава Иванчева е едно от главните доказателства за корупционната спекулация. Той е бил открит в дамската ѝ чанта, а на първите му две страници имало букви и суми.

От ареста си и до момента отстранената кметица и някогашната ѝ заместничка настояват, че са почтени и че са жертва на скица, проведена от третия обвиняем - Петко Дюлгеров, и подалия сигнал, че е изнудван - Александър Ваклин. Бизнесменът ще е измежду първите разпитвани по делото, както и брачната половинка му и десетки общински чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР