Днес в СОК Камчия-Варна се откри Есенната академия на Международния

...
Днес в СОК Камчия-Варна се откри Есенната академия на Международния
Коментари Харесай

Откриха Есенната академия на Международния фестивал на червенокръстки и здравни филми 2018

Днес в СОК Камчия-Варна се откри Есенната академия на Международния фестивал на червенокръстки и здравни филми 2018 на тематика " ХУМАНИЗЪМ-АГРЕСИЯ-КИНО ". Стартът на събитието, което ще се организира от 4-и до 7 октомври, даде шефът на Фестивала Илия Раев. Той сервира поздравите на патрона на Фестивала вицепрезидентът Илияна Йотова и даде поредно думата за приветствени слова на проф. Божидар Манов – живописен шеф на Фестивала, на акад. Христо Григоров – ръководител на Български Червен кръст, на проф. Красимир Гигов – основен секретар на Министерство на здравеопазването, на Коста Базитов – заместител кмет на Варна, на заместител ректора на Медицински университет Варна – проф. Емануела Мутафова и на генералния консул на Русия във Варна – Владимир Климанов. Прочетен беше приветствен адрес от контраадмирал Митко Петев – главнокомандващ на Военноморските сили на Р България.

В речите си формалните посетители подчертаваха върху изключителната новост на тематиката и върху вярата, че хората на изкуството и на хуманизма, " интелекта и гения, мъдростта и младостта са проводници на положителното към обществото. Те би трябвало да създадат опит да го излекуват от експанзията, тъй като " против това единство експанзията няма късмет ".

Програмата на Академия 2018 включва дискусионни конгреси, обучителен сегмент и кино прожекции. Сред гостите на Фестивала са обичани български имена: Йоана Буковска, Емилия Радева, Гинка Станчева, Наталия Бардская, Стоян Алексиев, Олга Маркова, Иван Павлов, Александър Донев, Станимир Трифонов и други

Началото на дискусионния конгрес сложи извънредно забавната лекция на Десислава Георгиева, авиационен и спешен психолог на тематика " Насилие и рецесии ". Темата провокира интереса на публиката и предизвика оживена полемика.

След обяд стартира обучителният сегмент на Академията за чиновници и доброволци на БЧК по тематиката " Работа с медиите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР