Днес в Софийския университет Св. Климент Охридски“, където се помещава

...
Днес в Софийския университет Св. Климент Охридски“, където се помещава
Коментари Харесай

Започнаха снимките на новия игрален филм Писма от Антарктида“

Днес в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където се обитава Българският антарктически институт, бе даден старт на първия снимачен ден на новия игрален филм „ Писма от Антарктида “. Част от сцените пък се снимат в Музея по палеонтология на Геолого-географския факултет.

Сценаристи са Теодора Маркова, Георги Иванов и Невена Кертова, режисьор е Станислав Дончев, а основните функции се извършват от Ирмена Чичикова, Иван Стаменов и дребния Симеон Ангелов. Сюжетът на кино лентата е обвързван с българските с антарктически експедиции и една част от него към този момент е снимана въз основата ни на о-в Ливингстън. Любопитен факт от кухнята на кино лентата е, че проф. Христо Пимпирев ще играе самия себе си като началник на експедицията.

Първият снимачен ден е доста под напрежение. Това е първият игрален филм, чиято тематика е обвързвана в с българската полярна база и българската антарктическа експедиция. Много човешки филм, с човешка история, а основният воин е едно малко детенце. Смятам, че ще трогне сърцата на феновете, а Антарктида заема значимо място в лентата, тъй като всичко се върти към бащата на това момченце, чиято фантазия е била да взе участие в експедиция до Антрактида.

Аз съм и съветник на кино лентата, тъй като той с изключение на игрален, би трябвало да бъде и меродавен.

Какво още описа проф. Пимпирев - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР