Днес в Софийски градски съд с разпити на свидетели продължава

...
Днес в Софийски градски съд с разпити на свидетели продължава
Коментари Харесай

Разпитват свидетели по делото за убийството на Георги в Борисовата градина

Днес в Софийски градски съд с разпити на очевидци продължава делото против Йоан Матев , обвиняем з а убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина преди близо три години. 

16-годишният юноша бе открит мъртъв на скамейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 година

Повече от го дина и половина след убийството - през февруари 2017-а, за него бе арестуван 19-годишният Йоан Матев. Разследващите изясняват, че към Йоан сочат резултатите от правосъдни експертизи, както и свидетелски показани я. Сред тях са и тези на брат му, който декларирал, че Йоан му признал за стореното и показал къде е оръжието на убийството, открито наоколо до мястото на престъплението.



Обвинителният акт против Матев бе импортиран в съда през ноември. Според него на 2 юни 2015-а Матев забелязал Игнатов инцидентно на скамейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди този момент, Йоан решил да нападне Георги. Нанесъл му удар с нож, който всекидневно носел в себе си. Според обвиняването Матев е направил това " по изключително непосилен метод " . След това Йоан избягал от местопроизшествието и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.
 

 Йоан Матев БГНЕС-->
Процесът против Матев стартира през февруари . Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът позволи гражданските им искове общо за 400 000 лева обезщетение за породени болежка и страдалчество, припомня БГНЕС.

През април родителите на жертвата се появиха за първи път в залата . На процеса участва и майката на обвинения Йоан Матев. Пред съда т рябва да бъде разпитан и братът на подсъдимия - Марсел , тъй като точно той е разказал за случилото се и завел служителите на реда до оръжието на закононарушението.

При предходното съвещание юристите на Йоан желаеха делото да се приключи и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР