Днес в Софийски градски съд продължават разпитите по делото за

...
Днес в Софийски градски съд продължават разпитите по делото за
Коментари Харесай

Братът на Йоан Матев: Отказвам да свидетелствам срещу брат си

Днес в Софийски градски съд не престават разпитите по делото за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. В правосъдната зала се яви братът на обвинения Йоан Матев - Марсел, който води проверяващите до ножа, с който в осъществено убийството. Марсел е основен очевидец по делото, защото съгласно проверяващите точно на него Йоан е разказал за убийството.

Процесът против Йоан Матев стартира всъщност през април. През ноември 2017 прокуратурата внесе обвинителния акт против Йоан Матев за осъществено от него ликвидиране по изключително непосилен за убития метод.

Йоан Матев е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 година в 11.43 ч. в Борисовата градина в София, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, съзнателно е умъртвил малолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били наранени витално значими органи и настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия.

Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.

При предходното си съвещание през април съдът разпита приятелката на Георги - Лора, която описа пред магистратите елементи към гибелта на убития юноша. По думите й, след нападението съученичка на Йоан Матев е изпратила записка с информация, в която се разказва по какъв начин в деня на убийството обвиненият е просрочен за учебно заведение, преоблякъл се, а по-късно по гледище на директорката, бил заставен да си извади извинителна записка, макар че нямало такава процедура в учебното заведение.

Родителите на убития Георги Игнатов упорстват за кръвнина в размер на 400 хиляди лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР