Днес в Словакия започва световното първенство по хокей на лед

...
Днес в Словакия започва световното първенство по хокей на лед
Коментари Харесай

Световното започва днес! Вижте двете зали, които ще домакинстват мачовете

Днес в Словакия стартира международното състезание по хокей на лед за мъже в елитната дивизия. Предстои забавна борба, която ще завърши на 26 май с излъчването на най-хубавия тим на планетата. Според експертите любимец за купата е тимът на Съединени американски щати, който не е печелил международно от 1960 година. С извънредно положителни селекции обаче са и отборите на Русия и Швеция.

16-те състава са разграничени в две предварителни групи. В група А попадат тимовете на Канада, Финландия, Съединени американски щати, Словакия, Германия, Дания, Франция и Англия.

В група В са първенецът от последните две международни шампионати Швеция, Русия, Чехия, вицешампионът Швейцария, Норвегия, Австрия, Латвия и Италия.

Първите четири тима от всяка група не престават на четвъртфиналите, а двата отбора с минимален точков актив, без значение от кой от двата потока са, ще изпаднат от елитната дивизия.

Общо четири мача ще се играят през днешния ден - от 17:15 часа са дуелите Канада - Финландия и Русия - Норвегия, а в 21:15 часа са са срещите Словакия - Съединени американски щати и Швеция - Чехия.

Хокей на лед - " Страницата " показва двете зали, които ще домакинстват Световното.

ОНДЖЕЙ НЕПЕЛА АРЕНА” в Братислава
 Освен всички срещи в група " В ", в това оборудване ще се състоят два от 1/4-финалите, полуфиналите, срещата за бронза и финалът.

Залата е издигната през далечната 1940а година, само че по-късно претърпява няколко реновации, като последната е приключена през 2011-а, когато арената семейства на първото си международно състезание.

Капацитетът за хокейни мачове е 10 055 седящи места.

В " Онджей Непела Арена " домакинските си дуели организира тимът от КХЛ Слован (Братислава).
 " СТИЙЛ АРЕНА” в Кошице
 В нея ще се проведат всички мачове от предварителна група " А ", както и два от четвъртфиналите.

Открита е публично през 2006 година, с потенциал от 8378 седящи места.

В нея своите дуели от словашката хокейна Tipsport Liga играе ХК Кошице.

Залата за повторно ще одобри дуели от хокеен мондиал, откакто направи това и през 2011 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР