Днес в Сирия се очаква да пристигат експертите от ОЗХОРакетните

...
Днес в Сирия се очаква да пристигат експертите от ОЗХОРакетните
Коментари Харесай

Бомбардировките над Сирия продължиха 50 минути

Днес в Сирия се чака да идват специалистите от ОЗХО

Ракетните удари, които Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха на Сирия, са траяли общо 50 минути. Това заяви в събота телевизия " Ал Маядин ", базирайки се на собствен източник от сирийската войска.

По негова информация сирийските системи за противоракетна защита са съумели да отхвърлен офанзивата и да смъкват огромен брой от ориентираните ракети, заяви БГНЕС и Нова тв.

По-рано телевизия " Ал Джазира " съобщи, че ракетите на " тройката " са поразили военното летище " Мезе " в предградията на Дамаск, базата на противовъздушните сили в планината Касиун, както и базите на 41-а бригада на Специални сили и 105-та бригада на Републиканската армия. Според сведенията на медията Съединени американски щати и съдружниците им са съумели да бомбардират девет цели на територията на Дамаск, предградията му и останалите елементи в Сирия.

По-късно обаче осведомителната организация САНА опроверга информацията и разгласи, че това е опит " враждебните медии да преувеличат мащаба на " тристранната експанзия ". "

Повод за инициирането на ударите по Сирия стана случай от 7 април в град Дума, където се счита, че е било употребявано химическо оръжие против цивилни - най-вероятно от режима на президента Башар Асад. Подобна информация бе публикувана от редици НПО-та и медии. Сирийският режим и поддръжниците му Иран и Русия изрично отхвърлят истинността на сходни изказвания, само че Съединени американски щати настояват, че разполагат с " видео и снимков материал ", който потвърждава, че в действителност е била осъществена офанзива с отровни субстанции.

Днес в Сирия се чака да идват специалистите от Организацията за възбраната на химическите оръжия, които да потвърдят или отхвърлят информацията за нахлуване с химическо оръжие. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР