Днес в Синодната палата Българският патриарх Неофит прие президента Румен

...
Днес в Синодната палата Българският патриарх Неофит прие президента Румен
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с президента Румен Радев

Днес в Синодната палата Българският патриарх Неофит одобри президента Румен Радев, оповестиха от Българската патриаршия.

Президентът Радев благодари за опцията в този празничен ден да се срещне с предстоятеля на Българската черква. Той обърна внимание на изключителната значимост на събитието, случило се преди век и половина и дало тласъка за началото на църковно-народните битки, както и дало знак пред света, че има народ, който не е не запомнил предишното си, само че е подготвен да построява и бъдещето си. Президентът сложи и въпроса за идната реституция и консервация на Патриаршеската катедрала. Патриарх Неофит от своя страна добави, че духовниците положили труда си и живота си за построяването на Българската екзархия не трябва да бъдат забравени, само че паметта им да пребъдва от жанр в жанр.



По мотив огромната годишнина президентът Румен Радев подари на патриарх Неофит карта на Българската екзархия . На срещата присъединяване взеха Негово Преосвещенство Мелнишкият свещеник Герасим, гл. секретар на Св. Синод и ик. Николай Георгиев, шеф на отдел " Връзки с обществеността " при Св. Синод.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР