Днес в Силистра бе даден старт на новата учебна година

...
Днес в Силистра бе даден старт на новата учебна година
Коментари Харесай

Старт на новата учебна година в Детско полицейско управление в Силистра

Днес в Силистра бе даден старт на новата образователна година в Детско полицейско ръководство. В него вземат участие учениците от V „ б “ клас на ОУ „ Св.Св.Кирил и Методий “ в регионалния град. В първото опознавателно занимание с тях се срещнаха инспекторът в Детска педагогическа стая Ирена Мърова и началникът на група „ Териториална полиция “ Алтан Мехмед. От тях децата научиха каква е ролята на полицията за запазване на правовия ред в страната, какви пълномощия имат служителите на реда, какви са униформите и отличителните им знаци. Имаха опция да прегледат патрулен автомобил и техническите средства, които употребяват чиновниците на реда във всекидневната си работа.

През идващите месеци учениците ще придобият познания за пътната сигурност, заплахите в интернет, вредата от използването на опиати, правата и отговорностите на малолетните и малолетните. Предстои им диалог с полицейския психолог, от който ще научат по какъв начин да разпознават и да се оправят с деянията на експанзия, по какъв начин да позволяват спорове и да работят в екип. С помощта на полицейски инструктори ще създадат първи стъпки в преодоляването на бойно-приложни техники и полицейска персонална отбрана.

Националната програмата „ Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група. Целта е ранна предварителна защита измежду подрастващите, одобряване на ценностно отношение към законите в страната, основаване на привички за безвредно държание, създаване на гражданска позиция и повишение на доверието в полицията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР