Днес в сградата на Министерски съвет се проведе заседание на

...
Днес в сградата на Министерски съвет се проведе заседание на
Коментари Харесай

В НСТС постигнаха единодушие по темата за данъчните изменения

Днес в постройката на Министерски съвет се организира съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, на което бе прегледан план на Закон за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, импортиран от министъра на финансите Владислав Горанов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

След съвещанието участниците в НСТС оповестиха, че са постигнали единогласие по тематиката за данъчните промени. "Промените бяха подкрепени от шеф и синдикати. Още в сряда, ще упорствам тези промени да влязат в Министерски съвет и да бъдат признати в Народното събрание. Заседанието протече делово и в един дух на съгласие, като всички поддържаха предложенията ", разгласи вицепремиерът Валери Симеонов.

От страна на работодателите се изрече ръководителят на БСК Радосвет Радев, който на днешното съвещание бе определен за зам.-председател на НСТС. "Впечатлен съм от днешното единогласие. Постигнахме единодушие, тъй като всички ние видяхме смисъл от тези промени. Тук не би трябвало да забравяме и европейската инструкция. Това е стъпка към осветляване на бизнес средата. Така работодателите ще могат да мислят по какъв начин да заплащат по-високи заплати на служащите си и синдикатите ще са удовлетворени. Със сигурност не всичко е розово, само че ще продължаваме да работим ", сподели той.

КТ "Подкрепа " и КНСБ също показаха своята позиция, че измененията са нужни и наложителни. От синдикатите прибавиха, че имат известни запаси по тематиката, само че се надяват работата в НСТС да продължи и проблемите да бъдат позволени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР