Днес (в събота - бел.ред.) ми се случи нещо повече

...
Днес (в събота - бел.ред.) ми се случи нещо повече
Коментари Харесай

Диана Русинова: Трябва да си психично болен, за да се криеш от градушка в тунел на АМ „Струма“

„ Днес (в събота - бел.ред.) ми се случи освен това от неуместно. Пътувайки по АМ6 Струма преди тунел Блатино заваля мощен дъжд. Аз понижих и тъкмо преди да вляза в тунела разбрах, че стартира да вали мощна градушка. “ Това разяснява във „ Facebook “ Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя споделя, че като влезнала в тунела със скорост към 50-60 км/ч открила, че вътре към средата на оборудването в двете ленти има спрели коли на спешни светлини.

„ Първоначално взех решение, че е станало ПТП и че това е повода за спрелите коли. Бях със служебния ни автомобил и незабавно отворих профилираното табла със знак внимание. Така минимизирах опцията някой да ни връхлети откъм гърба с висока скорост и да предизвикаме верижна злополука. “

След малко колите се раздвижили леко и едвам тогава Русинова открила, че всички са спрели в тунела, с цел да се пазят от градушката. „ Нямам думи, с които да опиша възмущението си, тъй като би трябвало да си психологично болен, с цел да спреш в тунел на автомагистрала, с цел да пазиш ламарината на колата си от градушка.  

Ами в случай че в този миг бях с цивилна кола и камион ни беше връхлетял с 90 км/ч? Трябваше да платя с живота си, както аз по този начин и другите в тунела, тъй като някой е решил да употребява тунел на автомагистрала за гараж… “

Русинова добавя, че след 5 минути е пристигнала кола на пътна полиция, която е разгонила спрелите в тунела коли и се надява да бъдат санкционирани.  

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР