Днес в с. Соволяно бе изградена площадка-полигон с цел запознаване

...
Днес в с. Соволяно бе изградена площадка-полигон с цел запознаване
Коментари Харесай

Откриха детска площадка-полигон в кюстендилско село

Днес в с. Соволяно бе построена площадка-полигон за запознаване на най-малките поданици на селото с разпоредбите за безвредно присъединяване в придвижването.
Инициативата " Пътна сигурност за най-малките " е на кмета Пламен Илиев. Тя е резултат, реализиран с общите старания на кмета, читалището, детска градина „ Първи юни “, която има филиал в с. Соволяно.
Кметът Пламен Илиев акцентира, че партньорството му с Община Кюстендил постоянно е било резултатно и насочи предложение към кмета Паунов, детската площадка-полигон да се употребява и от други детски градини .
Изградената детска площадка е оборудване с улици, кръстовища, пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки. Чрез игра, децата ще усвояват правила за сигурност. Обучението е общо дело на учителките от детското заведение и служител на реда от бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР Кюстендил.

Началото на откриващото събитие бе впечатляващо - бяха демонстрирани умения, знания за сигурност и тематична художествена стратегия. За сполучливото им показване възпитаниците на детското заведение получиха Свидетелство за пешеходец, светлоотразителен ключодържател и прелестна торта от читалището с пътни знаци.
Инспектор Бисер Стоилков, от бранш „ Пътна полиция “, поздрави кмета на селото за самодейността, пожела безвредно присъединяване в придвижването на дребни и огромни акцентира, че не престават срещи по пътна сигурност както в детските градини, по този начин и с учениците до 4-ти клас в учебните заведения на региона. Той поздрави учителките на децата за постигнатия резултат при представителното прилагане на площадката-полигон, съобщи за сътрудник на Actualno.com от града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР