Днес, в Русе бяха открити XXI майски празници на науката

...
Днес, в Русе бяха открити XXI майски празници на науката
Коментари Харесай

Празници на науката и Иновативно младежко ЕКСПО събират интелектуалци в Русе

Днес, в Русе бяха открити XXI майски празници на науката и IV Иновативно младежко ЕКСПО в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “.
Форумът се организира от Академичното управление и Студентския съвет на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и е под егидата на Министъра на образованието и науката на България Кирил Вълчев.
Кметът Пламен Стоилов приветства участниците с думите: „ Гордеем се с нашите студенти и имам вяра, че с всяка минала година това прелестно събитие ще  се радва на все по-голяма посещаемост “.
Иновативното младежко ЕКСПО събира за втора година участници и от: Франция, Португалия, Малта, Румъния, Литва и други европейски страни, които ще показват своите артикули. Близо 40 екипа от институти на Българска академия на науките, университети и гимназии са подали поръчки за събитието. Участници ще бъдат още български и европейски започващи фирми; студенти по предприемачество в магистърски програми; носители на награди за бизнес планове; студентски клубове и лаборатории, клубове от междинни учебни заведения, които ще покажат нови артикули, хрумвания или услуги.
Програмата на ЕКСПО, беше придружено и от финалния стадий от Студентската научна сесия Best Paper Crystal Prize, където ще се показват най-хубавите отчети по секции. Второто редом събитие ще бъде спорен конгрес „ Световно кафене: Диалози за образованието “ в зала 2 на Канев център. Екипите ще имат по 3 минути на сцената на „ Канев център “, с цел да показват своите разработки и да изгодите от тях. Презентациите стартират в 15 часа и ще приключат с гала по узаконяване на всички участници в #ЕКСПО4.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР