Днес в Румъния влезе в сила нов закон, който слагай

...
Днес в Румъния влезе в сила нов закон, който слагай
Коментари Харесай

С нов закон Румъния не позволява на пациенти с коронавирус да напускат болницата

Днес в Румъния влезе в действие нов закон, който слагай завършек на законодателна празнота , която позволяваше на хиляди румънци с ковид да излизат от болничното заведение без позволение или не са лекувани въобще, осведоми " Ройтерс ".

Балканската страна записва нарастване на инфекциите този месец и рекордно високи равнища от началото на епидемията в страната през февруари.
 Румъния удължава положението на паника до 15 август
Румъния удължава положението на паника до 15 август

Заради възходящия брой на новозаразените

До този месец посредством поредност от постановления държавното управление успяваше да управлява огнищата с хоспитализиране на тези , които са инфектирани и с слагане под карантина.

Но Конституционният съд на Румъния постанови , че държавното управление не може да постанова наложителна карантина или болнична грижа , учредено на постановленията на държавното управление. Съдът акцентира, че такива ограничаващи ограничения могат да се ползват единствено с признат от Народното събрание закон.
 Пациентите с ковид в Румъния се изписват от болничното заведение
Пациентите с ковид в Румъния се изписват от болничното заведение

След решение на съда против наложителната хоспитализация

Новият закон беше прокаран небрежно в Народното събрание и през днешния ден влезе в действие . Той запълва законодателната дупка.

972 души с ковид са напуснали болничното заведение по свое предпочитание, само че в прорез със мнението на лекарите сред 2 и 20 юли. Около 3680 инфектирани не са приети в болница въобще.

В Румъния има 38 139 случая, от които 22 747 са се възстановили и 2038 са умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР