Днес, в рамките на Петербургския международен икономически форум — 2017

...
Днес, в рамките на Петербургския международен икономически форум — 2017
Коментари Харесай

Петкова отиде в Санкт Петербург и подписа изключително важен документ, свързан с „Газпром“, „Турски поток“ и газа, който тече към България

Днес, в границите на Петербургския интернационален стопански конгрес — 2017 се организира работна среща на Председателя на Управителния съвет на ПАО “Газпром ” Алексей Милер с Министъра на енергетиката на Република България Теменужка Петкова. Страните разискаха вероятностите за развиване на съдействието в газовата сфера, оповестиха от министерство на енергетиката.  Бе маркиран годишен растеж на експортните количества съветски газ за България, считано от 2013 година. Положителната динамичност се резервира и през 2017 година. От 1 януари до 31 май размерът на доставките е повишен с 14,5%, спрямо първите пет месеца на 2016 година. Отбелязано бе ползотворното съдействие сред „ Булгартрансгаз “ ЕАД и ПАО „ Газпром “ във връзка с преноса на природен газ през България за трети страни.

По време на срещата, изключително внимание бе отделено на въпросите по организацията на доставките на природен газ за България в дълготрайна вероятност.


Алексей Милер осведоми Теменужка Петкова за осъществяването на плана " Турски поток " и изрази убеденост, че основаването на нови мощности за транспорт на газ през акваторията на Черно море ще способства в забележителна степен за повишение сигурността на доставките на природен газ за потребителите от Южна и Югоизточна Европа, включително и за България.

Министър Петкова го осведоми за развиването и вложенията в газопреносната система на България, както и за концепцията за газоразпределителен център.

След срещата, Алексей Милер и Теменужка Петкова подписаха Пътна карта, според която страните ще проучат въпроса за развиване на газопреносната инфраструктура на територията на България, при отчитане на разпоредбите на Европейски Съюз.


Снимки: Министерство на енергетиката ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР