Днес в присъствието на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, заместник-министър

...
Днес в присъствието на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, заместник-министър
Коментари Харесай

Определиха НПО-тата, които ще участват в Съвета по съдебна реформа през тази година

Днес в наличието на министъра на правораздаването Данаил Кирилов, заместник-министър Десислава Ахладова, членове на неправителствени организации и публицисти беше изтеглен чоп за установяване на Неправителствени организации - членове на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система. Представители на медиите изтеглиха на два пъти жребия с имената на НПО-тата, които ще са членове на Съвета през първо и надлежно второто полугодие на годината.
Така през първото полугодие в Съвета ще членуват Фондация „ Институт за пазарна стопанска система, Сдружение " Международен юридически център - Интернешенъл Лигъл Адвайз Център ", Сдружение „ Клуб на юристите франкофони " ; Сдружение „ Център за съзидателно правораздаване " и Фондация „ Български институт за правни начинания ". През второто полугодие членове ще са Фондация „ Институт за пазарна стопанска система " ; Сдружение „ Център за съзидателно правораздаване ", Фондация „ Български институт за правни начинания ", Сдружение „ Програма за развиване на правосъдната система " и Сдружение „ Национална мрежа за децата ".
Жребият е в осъществяване на наредбата на чл.3, ал.5 от Постановление № 3 на Министерски съвет от 13 януари 2016 година, съгласно която, когато на критериите за участие в Съвета дават отговор повече от 5 неправителствени организации, те се дефинират в два разнообразни жребия за период от 6 месеца.
„ Организациите, които не са определени за съответното полугодие, могат да участват на съвещанията на Съвета като наблюдаващи, да се изричат и да показват мнения по всички дискутирани тематики ", сподели министър Кирилов след жребия и добави, че идващото съвещание на Съвета е планувано за 28 януари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР