Днес в Преди обед“ гост на Деси и Сашо бе

...
Днес в Преди обед“ гост на Деси и Сашо бе
Коментари Харесай

Явор Сарафов: В Мастършеф мога да гледам през малко по-различна призма

Днес в „ Преди обед “ посетител на Деси и Сашо бе шефът на шефовете Явор Сарафов, който през новия сезон ще бъде част от журито в кулинарното предаване „ Мастършеф ”. Явор е приключил право, само че в никакъв случай не е практикувал специалността правист. От 30 години се занимава с търговия, обожава храната и даже дефинира себе си като алчен. Фен е на уличната храна, обожава хубавото вино и изненадите. Кара ски, практикува кайтсърф, обича ветроходството и да се гмурка. Има две деца, които вървят решително напред в своето развиване и с чиито достижения и награди се гордее.

За поканата да бъде част от новото жури в „ Мастършеф ”, Явор споделя – „ Първоначално отхвърлих, тъй като имах доста задължения. Но откакто споделих за поканата със своя сътрудник и непосредствен другар Chef Виктор Ангелов, той ме посъветва „ да скоча в тигана “, тъй като е супер предизвикателство. Приех да вземам участие, тъй като по този начин съм организиран – постоянно желая нови провокации, нови инициативи. В MasterChef мога да виждам през малко по-различна призма - като ресторантьор, потребител и като бизнес управител, дали желая такива хора да работят за мен. Гледам участниците като личностни качества, които имат, техническа подготовка и от трета страна – в каква степен всеки един от тях е подготвен за това предизвикателство. За тези от тях, които желаят да продължат да се развиват в тази посока, съм подготвен както да им покажа какво се случва в реалност в една кухня, по този начин и да им подам ръка и да предам своя опит в нещо, в което желаят да се развиват. “

„ Аз ръководя процесите, в които работят chef-овете. Мога да сготвям, върша го по-скоро за наслаждение. Имам много добра теоретична подготовка. “ добавя Сарафов и не крие, че с цел да си добър търговец в България е належащо добър усет, доста шанс и с доста работа.

За своята дългогодишна връзка с правото, Явор споделя – „ Записах право, тъй като ми изглеждаше сантиментално и забавно, одобрявам концепцията за пледоариите, за отбрана на почтените. Записах право, само че в 5 курс, втори учебен срок, ме скъсаха по наказателно право и захвърлих всичко, тъй като в този миг имах дете и доста работа. 15 години по-късно записах още веднъж и този път приключих. Правото дава доста, изключително на хора, боравещи с документи, по тази причина съм благополучен, че записах и приключих тази компетентност. “

Голямата обич на Явор, обаче, се оказват бизнесът и храната. Сарафов не крие, че обича да пътува и на всички места по света да пробва нови неща. В един миг от живота му, когато е на към 37 години, се постанова да поведе битка с килограмите, за което се доверява на доктор Емилова. С доста воля Явор съумява да смъкна цели 26 кг. Днес счита, че няма нездравословни храни, а нездравословни количества.

Свободното време на Явор е добре уплътнено с обичаните му занимания. Два-три пъти в седмица играе на тенис на маса. Всички останали занимания се практикуват постоянно, тъй като са свързани с удоволствието от промяна на местоположението, хубава компания и храна.

В студиото на „ Преди обед “ и рубриката " Да, Шеф! " той подготви салата от хумус и млад спанак.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР