Днес в предаването "Делници" с водещ Николай Колев по телевизия

...
Днес в предаването "Делници" с водещ Николай Колев по телевизия
Коментари Харесай

Бареков и Байрактаров в Делници: Още от първия си ден в ЕП, Джамбазки избра да бъде представител не на бедните българи, а на управляващото статукво! Той се държа пет години като член на ГЕРБ и на групата на ЕНП, макар че беше консерватор!

Днес в предаването "Делници " с водещ Николай Колев по телевизия "Евроком " посетители бяха водачът на "Презареди България " Николай Бареков и журналистът Димитър Байрактаров.

Запитан каква е заплатата на евродепутатите и за какво хора като Ангел Джамбазки станаха милионери в Европейския парламент, Бареков напомни, че през 2014 години той и сътрудника му Джамбазки дадоха заричане, че ще подаряват част от своята заплата за нуждаещи се.

"Аз съблюдавах своето заричане и в този момент, когато излезе декларацията пред КПКОНПИ и Сметната палата ще стане ясно, че излизам от Екологичен потенциал без нито един икономисан лев. Освен главната заплата, която е 7 000 евро, депутатите взимат и по 300 евро режийни дневно. ", посочи Бареков.

Той напомни, че доста български политици, по- съответно Красимир Каракачанов даде обещание да направи пенсиите по 300 лв., а в действителност съратникът му Ангел Джамбазки с изключение на заплатата си, получава по 300 евро на ден, без ден трудов стаж отвън Европарламента.

"Как да накараме хората да гласоподават на тези избори, като те гласоподават за хора, които вършат политически гурбетчии? ", запита Бареков.

Гостът в студиото съобщи, че няма да се кандидатира за втори мандат, само че по молба на лидера на листата на "Движение Презареди България "- Димитър Байрактаров, името Николай Бареков ще бъде позиционирано на второ място. Той ще попада там като поддръжка и като човек, който познава работата на Европейския парламент от вътрешната страна.

"Битката за множеството претенденти за евродепутати е за високите заплати. Мандатът на Николай Бареков бе придружен с дипломатически задачи и циркулиране на света, в това число и по най- бедните му кътчета като Хаити, Гамбия, Тимор Лесте. ", показа Димитър Байрактаров.

БиНюз напомня, че Бареков бе канен неведнъж в страни, в които няма български дипломат. Там той представяше презентации на България и запознаваше локалните вложители с страната ни.

Във връзка с "Апартаментгейт ", Бареков върна лентата към 2014 година, когато беше подложен на щателна инспекция от Прокуратурата поради неговата къща в полите на Витоша.

"Бях тестван до девето коляно, ревизираха мен, някогашната ми брачна половинка, актуалната ми половинка и двете ми деца за шест години обратно, ревизираха и парцела ми, оказа се само, че имам 52,34 лв. неплатен такса сметка”, изясни в детайли той.

Според Бареков, а както стана ясно и съгласно премиера Борисов, би следвало Красимир Каракачанов да подаде оставката си неотложно след абсурда със закупеното на безценица от него жилище!

"Още от първия си ден в Екологичен потенциал, Джамбазки е избрал да бъде представител не на своя народ, а на ръководещото статукво. Той се държа пет години като член на ГЕРБ и на групата на ЕНП, въпреки че беше реакционер. Аз бях единственият евродепутат от общо 17, който повдигаше въпроса за бедността на българина и за корупцията в България. ", безапелационен бе водачът на "Презареди България ".

Бареков съобщи, че в Европарламента, би трябвало да изпратим образован човек като Байрактаров, който се е потвърдил като претенциозен парламентарист, който чете и написа закони и прави своята работа съзнателно! Абсурд е безработни режисьори Бай Ганьовци като Андрей Слабаков, които с горделивост декларират, че ще пушат, където си желаят и ще бутат гета, да съставляват България в Европа!

Запитан по какъв начин би трябвало да се действа, с цел да се направи по- дейно наличието на Европа в живота на българите, Бареков отговори, че това, за което Димитър Байрактаров ще се бори в идващите 5 години е пакета "Мобилност ".

Това е първопроходецът, който подсигурява на периферията на Европа две неща: европейско възнаграждение и европейски условия на труд. Това е пакет, който е със силата на правилник, посочи Бареков.

"Мобилност " подсигурява на всеки български водач, че ще прекарва почивката си в хотел, като бял пълновръстен човек и ще има опцията да вижда фамилията си на всеки три седмици и вместо 20 часа зад кормилото, ще работи 8 часа. С тази си позиция, Николай Бареков потвърди, че не се е продал, както своят сътрудник Ангел Джамбазки.

По мотив замяната на лв. с еврото в България, гостите обявиха, че са съперници заради простата причина, че съгласно техните думи, България ще почине, в случай че попадне в "първата писта ". Ако в този момент влезем в еврозоната, ще банкрутираме, стоките от първа нужда ще нарастнат двойно, а приходите ще останат същите.

Стана ясно, че "Движение Презареди България " ще се яви на изборите на новия Европейски парламент с бюлетина номер 26.

Основните претенции в програмата на "Презареди България " са:
Подкрепа за пакета "Мобилност ", който подсигурява европейски заплати и условия за труд на българските водачи на ТИР. Незабавно нарастване на заплатите и пенсиите в България с 50%. Недопускане замяна на лв. с еврото, което би обрекло народа и трудовите хора на беднотия.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР