Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се

...
Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се
Коментари Харесай

Председателят на българското обединение на шофьорите - Христо Радков пред Бареков и Байрактаров: Драмата с електронните винетки беше очаквана! Редно е същите да имат година гратисен период!

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. онлайн по телевизия "Евроком ", посетител бе ръководителят на българското обединяване на водачите - Христо Радков, който разяснява драмата с електронните винетки и разноските по в действителност неработещите такива.

Гостът стартира с това, че казусът с електронните винетки е бил предстоящ, тъй като в България тези електронни винетки нямат гратисен интервал. Гостът даде за образец Германия, където година преди да бъдат въведени същите, се е прави тестване със специфични машини.

Радков даде съответна информация по отношение на заплащанията за създаване на системата, съгласно която 180 милиона лв. коства построяването на софтуера, терминалите за заплащане и рамките над пътя, които от август месец би трябвало да засичат какъв брой километра изминава всеки камион над 3 тона и половина.

Вторите разноски, съгласно сметките на госта са за 920 наети лица, които ще обслужват тол системата на пътя, като той пресметна, че в случай че всяко лице коства на страната 3000 лв. (под формата на заплати, осигуровки, екипировка), това прави към 2 760 000 лв. на месец.

Гостът бе безапелационен в мнението си, че парите на данъкоплатците би трябвало да се употребяват рационално, като уточни, че с изключение на за тол системата, те би трябвало да бъдат вложени и в ремонт на пътищата.

По мотив абсурдът със северната дъга, гостът в студиото показа мнение, че това се дължи на неприятната връзка сред институциите и съгласно него АПИ и Столична Община споделят мъчно.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР