Днес в повечето райони ще преобладава слънчево време. Главно в

...
Днес в повечето райони ще преобладава слънчево време. Главно в
Коментари Харесай

Следобед е възможно да превали

Днес в множеството региони ще доминира слънчево време.

Главно в западната половина на страната ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 24°-25° по високите полета на Западна България до 30°-32° в югоизточните региони, където ще се задържи най-вече слънчево.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, със слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 27°, температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и след обяд тук-там в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 11°.

През нощта над Северна и Източна България облачността ще е забележителна и на обособени место ще превали. Над останалите региони ще е ясно.
Утре времето ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. В утринните часове по Черноморието с ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София – към 28°.

Новата седмица ще стартира със слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има към вторник-сряда, когато на обособени места, основно в Западна България, е допустимо да превали. В понеделник ще духа сдържан югоизточен вятър, който във вторник краткотрайно ще се ориентира от югозапад, а до вечерта ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили. Температурите, изначало в западните региони ще се намалят, на изток ще останат високи - над 30, тук-там до 34 градуса. В сряда едва ще се намалят температурите и на изток - оптималните ще са сред 24° и 29°. В четвъртък още веднъж ще е най-вече слънчево, едва ще се затопли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР