Днес в по-голямата част от страната валежите ще продължат, като

...
Днес в по-голямата част от страната валежите ще продължат, като
Коментари Харесай

Сняг, дъжд и силен вятър според прогнозата за днес

Днес в по-голямата част от страната преваляванията ще продължат, като към обяд и по Черноморието дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат в Северна и Източна България. Още преди обяд в югозападните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще остане прохладно със мощен, по Черноморското крайбрежие краткотрайно и плевел, северозападен вятър, който ще е причина за снежни виелици и формиране на преспи и навявания.
Максимални температури - сред минус 1° и 4°, по Черноморието до 8°. През нощта против вторник в цялата страна снеговалежите ще спрат и над доста региони облачността ще се раздра. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за януари - от запад ще стартира да се покачва.
Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. По-късно денем в масивите от Югозападна България преваляванията ще спрат. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър и ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват преспи. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 3°, на 2000 метра - към минус 8°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, на доста места обилни. Около обяд съвсем на всички места дъждът ще премине в сняг. Ще бъде прохладно със мощен, краткотрайно и плевел северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 7-8°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в намерено море 4-5 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР