Днес в ПГСАГ Пеньо Пенев“ се проведе официална церемония с

...
Днес в ПГСАГ Пеньо Пенев“ се проведе официална церемония с
Коментари Харесай

Държавни професионални гимназии в Русе ще се обновят по оперативна програма

Днес в ПГСАГ „ Пеньо Пенев “ се организира публична гала с първа копка по осъществяване на  договор с предмет „ Инженеринг – планиране, авторски контрол и осъществяване на рационализация на просветителната инфраструктура на Професионална гимназия по механотехника „ Юрий Гагарин “, Професионална гимназия по стопанска система и ръководство „ Елиас Канети “ и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Пеньо Пенев “.  Договорът е на стойност 2 334 226 лева Той се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-2020 година “, съфинансирана от Европейски Съюз.

Пред кореспондента на actualno.com шефът на ПГСАГ „ Пеньо Пенев “ Камелия Денчева показа, че ще бъдат актуализирани 3 корпуса, които ще бъдат санирани. Планиран е главен ремонт на покривите, повсеместен вътрешен ремонт на постройките – боядисване на стаи и коридори, замяна на порти, замяна на настилки, нови осветителни тела, създаване на пожароизвестителна апаратура с обявяване. В Корпус А ще бъдат ще се построи външен асансьор за хора с увреждания и на всеки етаж ще се обособят приспособени санитарни възли. Основно ще се ремонтира и физкултурния салон. Учениците ще могат да употребяват също новоасфалтирана спортна площадка, а оградата на целия терен ще бъде сменена с нова. Дейностите няма да пречат на образователните занятия през есента. След приключването на обновяването младежите ще имат на разположение  съвременна мултифункционална зала с потенциал от 400 души.
В ПГМТ „ Юрий Гагарин “ също ще бъде изцяло освежен образователният корпус. Това включва реституция на фасадата, замяна на дограмата, на отоплителната апаратура, топлоизолация на тавани. Предстои  непълен ремонт на покрива и повсеместен вътрешен ремонт на постройката. В учебното заведение ще бъдат построени мълниезащитна система и пожароизвестителна апаратура. В постройката ще бъдат основани подобаващи условия за  хора с увреждания, а на всеки етаж ще се обособят пригодени санитарни възли. На спортната площадка ще се оформят две стадиони – едно за мини футбол и едно комбинирано за баскетбол, волейбол и тенис на корт. Дворът на учебното заведение ще има ажурна ограда.

Цялостно възобновяване на образователния корпус и на физкултурния салон ще се извършат и в ПГИУ „ Елиас Канети “. Старинната фасада на постройката ще бъде реставрирана. В плана са заложени замяна на отоплителната, електро и ВиК съоръжения, главен ремонт на покрива, повсеместен вътрешен ремонт на постройката. Красивото дворно място ще бъде преобразено, като за младежите ще бъдат обособени спортни площадки за 3 типа спорт. Ще се построи осветяване и защитни огради.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР