Днес в Пекин тристранно съвместно изявление направиха Китайската народна република,

...
Днес в Пекин тристранно съвместно изявление направиха Китайската народна република,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Иран обявиха възстановяването на дипломатическите си отношения

Днес в Пекин тристранно взаимно изказване направиха Китайската национална република, Кралство Саудитска Арабия и Ислямска република Иран.

В него се отбелязва, че в отговор на позитивната самодейност на китайския ръководител Си Дзинпин в поддръжка на развиването на добросъседските връзки сред Саудитска Арабия и Иран, от 6 до 10 март в китайската столица се организираха договаряния сред двете страни. Ръководителите на делегациите Мусаад бин Мохамед ал-Айбан, външен министър и консултант по националната сигурност на Саудитска Арабия, и секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани, взаимно благодариха на китайското управление и държавно управление за семейството и поддръжката на диалозите и за улеснението на техния триумф.

В взаимното изказване трите страни оповестиха, че Саудитска Арабия и Иран са постигнали съглашение, което включва възобновяване на дипломатическите връзки посред им, наново отваряне на посолствата и представителствата „ в границите на най-много два месеца “, образуване на замяна на посланици и изследване на опциите за подсилване на двустранните връзки. Трите страни показаха подготвеност да положат всички старания за подсилване на районната непоклатимост и сигурност, допринасяйки за международния мир.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР