Днес в Пекин се проведе 24-тата среща на върха Китай

...
Днес в Пекин се проведе 24-тата среща на върха Китай
Коментари Харесай

В Пекин се проведе 24-тата среща на върха Китай – ЕС

Днес в Пекин се организира 24-тата среща на върха Китай – Европейски съюз. В нея взеха присъединяване китайският министър председател Ли Цян, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ На фона на изменяща се обстановка би трябвало да се придържаме към правилото за разговор, съдействие, мир и да се противопоставяме на борбата, разделянето, и да движим двустранните връзки в вярна посока “, съобщи Ли Цян, като добави, че Пекин е подготвен да работи за превъзмогване на съществуващите разлики и различия по редица въпроси, за усилване на взаимноизгодното съдействие и координацията, тъй че да се увеличи устойчивостта, конструктивизма и инклузивността на китайско-европейските връзки.

Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен обявиха, че Европейски Съюз е подготвен да бъде благонадежден сътрудник на Китай. Според тях е нужно да бъде нараснало взаимно опознаване, да се понижи неразбирането и се ускори съдействие с Китай. Двете страни би трябвало да се оправят дружно с световните провокации в името на международния мир и разцвет.

По време на срещата, участниците реализираха консенсус за усилване на съдействието в стопанската система, търговията, зеленото развиване, отбраната на авторското право и други въпроси.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР