Днес в парламента съименикът ми Атанасов от ИТН дойде да

...
Днес в парламента съименикът ми Атанасов от ИТН дойде да
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Заради ДБ освободиха ДС съветниците от Външно, министърът дължи отговори

Днес в Народното събрание съименикът ми Атанасов от Има Такъв Народ пристигна да ми се извини и останах с усещане, че е бил подведен. А Николай Радулов бе претендент за позицията, като с него имаме доста далечна задявка, тъй като е с 12-годишен стаж в Държавна сигурност. А моята позиция към избрани структури от нея постоянно е била твърда и поредна. Това, че през вчерашния ден срещу мен гласоподаваха депутатите на Движение за права и свободи, а от ГЕРБ се въздържаха, за мен е добра вест, тъй като демонстрира, че опозицията има почит към моята личност ".

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов, който от през вчерашния ден началник на парламентарната комисия по вътрешна сигурност, в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви. Според него изборът за някои комисии в Народното събрание не би могъл да породи напрежение в обединението.

" На процедура се получи по този начин след ръководството на Борисов, че хората са съгласни даже политически антиподи да застанат в едно общо болшинство, единствено и единствено да бъде преодоляна политическата рецесия и да се търси отговорност за тежките корупционни практики ", добави Атанасов.

" Именно вследствие на нашата дейна позиция от Демократична България, бяха освободени хората от Държавна сигурност, назначени на настойнически постове във Външно. Ще бъдем поредни до дъно. Има младежи с опит в дипломацията и те би трябвало да получат късмет да съставляват България, а не да се връщаме 30 години обратно. Нямам визия по какъв начин се стигна до тези назначения и външният министър дължи отговор. Промените по върховете на специфичните служби бяха наложителни. Не беше рационално обаче да бъдат назначавани за титуляри в тези служби хора, препоръчани от служебното държавно управление, тъй като в последна сметка то е на президента. Кадровите решения би трябвало да се вземат от хората в изпълнителната власт ", изрази убеденост той.

" Работата на оперативните служби е да разкриват закононарушенията и да основават обстановка, в която да бъдат събрани доказателства за откриване на схеми. Министерство на вътрешните работи и ГДБОП очевидно са положили старания да разкрият схемата с източените към 60 милиона (б.р. за " Хемус " ) и прокуратурата, вместо да работят дружно, в един миг пресича работата на ГДБОП. Струва ми се, че това е тенденциозен метод за дестабилизиране на ГДБОП. Вижда се ясно симбиозата сред прокуратурата и държавното управление на Борисов. Няма формирани каузи, имаше там едни пачки, чекмеджета, да не се връщаме и на това каква информация изнасяше Васил Божков за милиони в торби. Разседвания обаче няма ", съобщи Атанасов.

Той не изключи още веднъж да се кандидатира за водач на ДСБ. " Готов съм схваща и считам, че имам какво още да дам на партията, само че в последна сметка желая да чуя нашите деятели. Не бива самичък да вземам това решение ", сподели в умозаключение генералът.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР