Днес, в отговор на неотдавнашното заявление на държавния секретар на

...
Днес, в отговор на неотдавнашното заявление на държавния секретар на
Коментари Харесай

Китай разкритикува остро намерението на САЩ да наложат визови ограничения за служители на хонконгското правителство

Днес, в отговор на неотдавнашното заявление на държавния секретар на Съединени американски щати, че страната ще наложи визови ограничавания на държавни чиновници от Хонконг, представителят на Министерството на външните работи на Китай Уан Уънбин съобщи, че „ Вашингтон за следващ път излиза с така наречен „ отчет “ [по Закона за политиката на Съединени американски щати към Хонконг], в която се насочат рецензии към Закона за националната сигурност на Хонконг, изборната система, демокрацията, върховенството на закона, човешките права и свободи в региона “.

„ Безпочвеното заявление за налагане на визови ограничавания за чиновници на хонконгското държавно управление съставляват замяна на обстоятелствата, груба интервенция във вътрешните каузи на Хонконг и Китай, и са съществено нарушаване на правилата на интернационалното право и главните правила, ръководещи интернационалните връзки “, уточни Уан Уънбин.   

„ Китай показва мощно неодобрение и се опълчва твърдо на това, и е отправил формален митинг към американската страна. Съединени американски щати би трябвало да схванат изцяло и тъкмо правилото „ една страна, две системи “ и да спрат да се намесват в хонконгската политика по какъвто и да е метод. Ако Съединените щати наложат действително визови ограничавания на хонконгски държавни чиновници, Китай ще им се опълчи изрично “, сподели още представителят.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28877Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед27690Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед49751Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед39646Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед32853Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед548731Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед178567Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед136707Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122149Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР