Днес в Одрин ще дойде турският вътрешен министър. Турските медии

...
Днес в Одрин ще дойде турският вътрешен министър. Турските медии
Коментари Харесай

Турският вътрешен министър пристига в Одрин

Днес в Одрин ще пристигна турският вътрешен министър. Турските медии пишат, че евентуално той ще облети спешната зона, чака се и да влезе в така наречен " ничия земя ".

Мерките за сигурност сега в Одрин са много засилени. Вчерашният ден беше белязан от конфликтите, които станаха в " ничията земя ". Десетки бежанци бяха ранени, откакто полицията употребява сълзотворен газ и шокови гранати. Изстрелите се чуваха и от към турска страна. Това може би стресна турските управляващи и още рано сутринта новите групи мигранти бяха спирани на пункта, където са ситуирани силите на жандармерията. Така за малко време поляните към огражденията се трансфораха в спонтанен бежански лагер. Можеха да се видят хора от разнообразни националности - Сирия, Афганистан и Мароко, да вземем за пример.

Някои взеха решение да търсят заобиколен път и потеглиха към полето. Други оставиха багажа си на пътя. Това, което направи усещане, че денем турските управляващи вкараха в допълнение техника на военните и жандармерията в спешната зона. Също по този начин и доста постоянно влизаха коли за спешна помощ в спешната зона.

От през вчерашния ден турските управляващи ограничиха достъпа на медиите още повече. Първоначално публицистите бяха помолени да изоставен поляните, където започнаха да се струпват бежанци. В късния следобяд достъпът беше стеснен още повече.

На към 500 метра от спешната зона няма никаква видимост към бежанците. В момента там са струпани много полицейски сили.

Хората в Одрин описа, че бежанците по улиците се усилват. Търговци се оплакваха от обири. Забелязахме и дребни групи мигранти,които нощуват към покрайнините на Одрин. Рано заран и късно вечер могат да се видят тук-там запалени огньове. все още няма очевидно усилване на миграционния напън край Одрин. По всичко проличава, че ситуацията се успокоява. Засега хиляди остават блокирани в " ничията земя " и не е ясно каква ще бъде тяхната орис. Не е ясно и дали скоро тези хора ще бъдат върнати към вътрешността на Турция.

Очаква се може би към 10 часа в Одрин да пристигна турският вътрешен министър, който най-вероятно ще направи инспекция вътре в спешната зона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР