Днес в община Пловдив ще се проведе церемония по връчване

...
Днес в община Пловдив ще се проведе церемония по връчване
Коментари Харесай

Тези са най-активните пловдивски училища

Днес в община Пловдив ще се организира гала по връчване на премиите на "Най-активните пловдивски учебни заведения ", взели присъединяване в самодейността "Европейски ден на спорта в учебно заведение 2017 ". Сума на обща стойност 1 500 лв. ще бъде разпределена и връчена от Общината на 7 образователни заведения. Паричните средства са разпределени, както следва: на 1-во място - 300 лева, останалите по 200 лева, с които съответните образователни заведения ще могат да закупят спортни артикули за физкултурните си салони.
И тази година събитията се отличават с огромно многообразие, необятно отразяване в обществените медии и привличане на родителската общественост в поддръжка на спорта и физическата интензивност на подрастващите, като за първи път на образователните заведения бе предоставена опцията да осъществят и FlashMOVE хореография като част от празника.
Общо 19 образователни заведения в града станаха част от Европейски ден на спорта в учебно заведение през тази година, като близо 5000 възпитаници и 360 учители/родители се включиха в празника. Сдружение "BG Бъди деен " реши да отличи "Най-активните учебни заведения в града ", съгласно критериите. След приемане на докладите, извършеното задълбочено изследване на данните и съгласно критериите, за най-активни образователни заведения се отличиха: 
ОУ "Елин Пелин " - образователното заведение е отбелязало включването си в самодейността с образуване на двучасов състезателен празник, в който са взели участие всички възпитаници и 20 преподаватели в 20 разнообразни интензивности.
ОУ "Гео Милев " - образователното заведение е провело 4-часов състезателен празник, включващ интензивности като: национални хора и други танци, извършения, щафетни игри с присъединяване на 65% от учениците в учебното заведение и 10 преподаватели. 
Езикова гимназия "Иван Вазов " - в границите на 120 минути над 750 възпитаници и 70 учители имаха опция да се включат във футболните, баскетболните и волейболните срещи, да играят тенис на маса, шахмат и национални танци. Тържествеността на събитието бе подчертана с връчване на грамоти на надарените спортисти от гимназията, популяризирали образователното заведение с изключителните им резултати в региона на спорта през миналата образователна година със завоюваните от тях призови места на международни, европейски, балкански шампионати и републикански шампионати. 
ОУ "Кочо Честеменски "
- за отбелязване на самодейността в учебното заведение е проведен 265 минутен състезателен празник, включващ 11 разнообразни интензивности: гимнастика, физзарядка, аеробика, национални танци, игри с топка, щафетни игри, игри с въже и обръчи, футбол, спортни игри, национална топка, дърпане на въже. Участници са били над 53% от възпитаници от учебното заведение, както и 60 преподаватели и родители. 
СУ "Христо Груев Данов " - образователното заведение е провело спортно мероприятие с дълготрайност 120 минути, в което са взели участие 250 възпитаници /58% от учащите в образователното заведение/. Изключително забавното събитие съумя да въвлече и 50 родители в проведените нетрадиционни игри - "Сънен футбол " и "Жели волейбол ". 
СУ "Св. Паисий Хилендарски " - присъединяване на образователното заведение в самодейността е маркирано с организирането на 120 минутен състезателен полуден, в който участващите 400 възпитаници /30% от всички учащи/, са се присъединили интензивно в проведените спортни игри и провокации.
ДГ "Албена " - за отбелязване на самодейността в детската градина са осъществили състезателен празник под надпис "Малките спортисти " с присъединяване над 70% от децата и 29 учители/родители със следните интензивности: музикално-подвижни игри; детски фитнес; йога; аеробика; бягане; скачане; лазене; провиране; евакуиране по пейка; мятане на топка. 
Училищата призьори ще бъдат наградени от зам.-кмета по спорт и юношески действия - Георги Титюков и Николета Янева, координатор "Образование NowWeMOVE ". По време на формалната гала Сдружение "BG Бъди деен " ще показа положителните практики и резултати от последната година. Всички образователни заведения, взели участие в Европейския ден на спорта в учебно заведение ще получат документи за присъединяване, както и онлайн достъп до запаси - наръчници, презентации и други, в помощ на организирането на спортни празници в образователните заведения. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР