Днес в община Козлодуй се проведе закриваща пресконференция по проект

...
Днес в община Козлодуй се проведе закриваща пресконференция по проект
Коментари Харесай

Община Козлодуй приключи голям проект за енергийна ефективност

Днес в община Козлодуй се организира закриваща конференция по план „ Обновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на НУ „ Васил Левски “, столовата на СОУ „ Христо Ботев “ и постройката на Обединен детски комплекс “. Проектът се финансира от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване по контракт за безплатна финансова помощ BG16RFOP001-2.001-0080-C01. Продължителността му е 23 месеца - до 9 август. Бенефициент по плана е община Козлодуй, а общата му стойност е 835 039.52 лв.. От тях отпуснати от Европейския фонд за районно развиване са 684 283.59 лв., националното финансиране е 120 755.93 лв., а личното финансиране на общината е на стойност 30 000 лв..
Закриващата конференция се организира в заседателната зала на локалната администрация. На събитието участваха зам. - кметът Николай Николов, ръководителят на плана Людмил Ангелов и представители на институции.
Подробности за плана разкри Ангелов, който уточни, че във въпросните три заведения има над 500 възпитаници и към 25 индивида личен състав. Дейностите, които включва, са инженеринг, авторски контрол и строителство, строителен контрол, организация и ръководство на плана, обществена визуализация и одит.
„ Успешно завършихме ремонтните действия при започване на май, въведохме ги в употреба началото на юли и към този момент постройките могат законно да се употребяват. В момента се правят разплащанията към изпълнителите и до края на месеца ще отчетем обектите “, съобщи Ангелов.
С плана постройките са изцяло актуализирани и енергийно ефикасни и имат красиви фасади. Трите здания са градивно укрепени и с усъвършенстван микроклимат. Обновеният им тип има за цел доста да понижи разноските за отопление и осветяване. С ремонтните действия постройките към този момент имат продължен експлоатационен период и на енергийно ефикасните съоръжения и уреди, като в това време се цели и намаляването на нездравословните излъчвания в атмосферата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР